maandag 10 juni 2013

#17 Evaluatietekstje

De 23Dingencursus begon ik blijmoedig sceptisch. Hoewel ik ook wel begreep dat niet alle gebruikers van sociale media een stelletje aan zelfoverschatting leidende poseurs konden zijn was één van mijn voornemens toch wel dat ik genadeloos aan zou tonen dat de meeste sociale media dingetjes onzinnig waren.

Na die cursus ben ik lang blijven bloggen, twitteren en zijn de filmpjes op YouTube nu door bijna 500.000 mensen bekeken.

Dus ik had ongelijk. Of ik werd zelf een aan zelfoverschatting leidende poseur. Dat kan natuurlijk ook.

Deze cursus was anders. Misschien kwam het doordat ik, anders dan de vorige keer, niet elke dag een blogje schreef en er daardoor geen "ritme" kwam. Misschien kwam het door de drukte op het werk, en de niet al te vrolijk stemmende vooruitzichten. Of misschien kwam het omdat de meeste Dingen inderdaad verdiepingen waren van de Dingen die we de vorige keer al deden. En wie een beetje rondhangt op het internet heeft zichzelf al verdiept voor ie er erg in heeft.

Dus het was minder verrassend. Voor mij als persoon dan. Facebook vind ik nog steeds een uitvinding van de duivel en van het verwarren van sociale media met marketing krijg ik nog steeds hoofdpijn.

Voor het werk was het denk ik een goede cursus. Meer mensen dan voorheen hebben nu weet van dingen. Nu komt het er nog op aan om in gezamenlijkheid die dingen er uit te kiezen waar we mee verder gaan. En dan ligt het nu wat voor de hand dat ik een aantal dingen hier in dit postje ga zetten.

Een aantal dingen doen we natuurlijk al. Twitter en Facebook bijvoorbeeld. Dat doen we goed. Er is een blog, maar dat is nog steeds amechtig ademend. Hopelijk houdt de bibliotheek aan deze cursus wat mensen over die ook eens een tekstje schrijven. Bijvoorbeeld over een fijn appje of een aardig boek. En nee, dat hoeft niet nu meteen, we zouden het blog na de zomer weer eens een frisse start kunnen laten maken.

En verder? Het is een beetje flauw misschien. Maar dat ga ik niet opschrijven. Hoezo niet dan?
Ik kopieer en plak even een stukje van de VerdiepDingenwebsite.

"Dankzij de sociale media ligt de verantwoordelijkheid van het succes van jullie initiatieven niet alléén bij de directie en het managementteam, maar ook bij jou als medewerker, als persoon. Pak die verantwoordelijkheid met beide handen aan!"

We hebben het er nog over dus.

Muziekje. Om niet alleen de meest voor de hand liggende redenen weer een liedje van Steve Earle. The revolution starts now. Ja, dat kan verwijzen naar het gebruik van sociale media. Maar ook naar een hoop andere dingen.

The revolution starts now
When you rise above your fear
And tear the walls around you down
The revolution starts here
Where you work and where you play
Where you lay your money down
What you do and what you say
The revolution starts now
Yeah the revolution starts now 

16 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd ! Finish gehaald !

  En we gaan heel democtratisch bedenken wat te doen met de veriepdingen. Ik reken het goed om even met Jochem Myjers woorden te spreken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jochem wie? Is dat die grappenmeneer met adhd?

   Ik ben nu al benieuwd naar t democratische proces :-)

   Verwijderen
 2. Dat is hem inderdaad . Spreek me wel aan, dat adhd achtige ....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien kunnen de Aplleappjesbouwers een dingetje maken waarmee je hersendrukte kunt meten. Kunnen we nog een leuk wedstrijdje doen.

   Verwijderen
 3. Eerlijk gezegd hoop ik ook een beetje dat mensen zeggen dat VerdiepDingen hen niet veel nieuws heeft gebracht, omdat ze het allemaal zelf al ontdekt hebben. Want dan ben je blijkbaar onderzoekend en dat hebben we nodig. Juist in een wereld die continu en snel in beweging is. Ik heb jarenlang lopen roepen dat er geen vervolg op 23Dingen zou komen, omdat het vervolg bij de deelnemers zelf lag. Maar ja, de realiteit is anders. Zelfs bij een bibliotheek die werd gezien als voorloper, bleken er heel veel mensen gestopt te zijn met ontdekken nadat ze 23Dingen hadden afgerond.
  Daarom zijn mensen als jij alleen maar te prijzen voor hun nieuwsgierigheid, waarvan sommige vinden dat dat een 'hersenafwijking' is. Ik wou dat er meer mensen zo'n afwijking hebben.

  Je hebt me weer tot nadenken gestemd met je blogs en mijn kast met illegaal gedownloade boeken en muziek gevuld. Dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met dank voor deze zinnen, met name voor die over de "hersenafwijking", ik ga m op mn kantoordeur plakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maak je een extra sticker voor mij ? Plak ik m op mijn nieuwe woning :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik zie een combinatie van t certificeringsbordje en hersenafwijking voor me, "certified insane".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sinds het succes van het bedrijfskledingontwerp moet dit een relatief eitje zijn. Ik zoek nog iets voor hersenafwijking maar daarna ...

   Verwijderen
 9. Daar moest je toch even over nadenken..
  Maar leuk, ik zou 't doen!

  Het is nu voorbij en hoe gaan we nu verder? Is het inderdaad aan ieder voor zich om wat te doen of niet te doen. OF komt er toch iets van een regelmaat in?
  Hoe zie jij het voor je?
  Ik denk zelf, dat het vrijblijvende uitloopt op niet doen.......

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nee hoor, t was gewoon mn telefoon die de reactie 3x plaatste. Dat leek me wat overbodig.

  Hoe ik t voor me zie, dat weet ik wel. Maar, zoals ik al in mn tekstje zeg, dat ga ik hier nu niet zeggen. T aardige van dit met zn allen doen is/was dat we allemaal dezelfde kennis hebben en nu dus met elkaar een weloverwogen keuze kunnen maken. Dan kan ik wel weer wat roepen, maar dat doe ik altijd al.

  En trouwens, vrijblijvend zijn we tot nu toe volgens mij niet bezig met sociale media. Er wordt getwitterd, gefacebooked en gehyved. Met enige regelmaat schrijf ik een blog en al die dingen proberen gezamenlijk wel een soort beeld uit te dragen van de bibliotheek Langedijk.

  BeantwoordenVerwijderen