maandag 8 april 2013

#6 Mediawijsheid of "zal ik ook een baard laten staan?"

*Bromt akelig hardnekkig voor zich uit dat het inplannen van twee toch mogelijk zeer belangrijke Dingen voor het bibliotheekwerk in één week, terwijl er vorige week 7 dagen werden gegeven voor de relatiev fluf van een foto appje een beetje suf is om vervolgens te mopperen dat er maar één Ding echt kan en dat dan maar niet mediawijsheid wordt*

Elk jaar maken we prestatieafspraken met de gemeente. Hoeveel leden hebben we aan het eind van een jaar, hoeveel activiteiten gaan we organiseren, hoe tevreden zijn de klanten/bezoekers/leden, dat soort dingen.
Vorige week liep ik met de ambtenaar de resultaten van het afgelopen jaar door en besprak met hem welke dingen we vast gaan leggen voor dit jaar.
Omdat we in een "het wordt allemaal anders want het geld is bijna op" situatie zitten en we samen met de gemeente praten over welke zaken we nadrukkelijk(er) blijven doen en welke dingen minder intensief staan er bij een aantal nieuwe activiteiten nog geen meetbare getallen. Wel zal er in de nieuwe prestatieovereenkomst expliciet worden opgenomen dat de bibliotheek activiteiten voor groepen en individuen gaat organiseren rond mediawijsheid. Hoeveel en voor welke doelgroep werken we later uit.

Dat mediawijsheid als apart "ding" wordt opgenomen in de overeenkomst was op aandringen van de bibliotheek. We vinden het dus erg belangrijk. 

Zo, ben ik ook eens to the point en redelijk kort.

*Bromt wat verder over tijdgebrek, en dat het jammer is dat er daardoor op het andere blog geen tekstje zal verschijnen over de overeenkomsten tussen Matthew E. White en Poes. En dat dat jammer is, niet dat Poes er mee zal zitten maar elke regel die er over Matthew E. White  geschreven wordt is er één te weinig. Zaterdagavond speelde hij in de kleine zaal van Paradiso. En dat was rammelend mooi. En vooral erg innemend. Hij vond het fijn dat we er waren en iedereen mocht, als hij of zij in Richmond in de VS belandde bij hem langs komen. En als we wilden blijven zou hij zijn best doen om werk voor ons te vinden. Aardige jongen. Met een baard. En terwijl hij "I am a baracuda, i am a hurricane" zong viel me op dat alle bandleden een baard hadden. Ze leken ook allemaal aardig. Zal ik dan ook maar een baard laten staan?*

20 opmerkingen:

 1. Mooi geschreven .
  Jij een baard ? Ik weet niet, maar wie weet, probeer het eens ? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je.
   Ik heb één keer mijn baard laten staan. In Libië. Daar is een foto van. Maar je moet niet alles willen delen :-)

   Verwijderen
  2. Ik heb er naar gezocht. Heus. Maar ik bedacht me dat ik de Libië foto's niet meer heb. Die zijn ergens anders. Jammer zeg.

   Verwijderen
  3. Ik geloof er gewoon he-le-maal niks van !

   Verwijderen
  4. Alsof ik over ook maar iets zou liegen. Bah, wat een negativiteit weer.

   Verwijderen
 2. Moet mij verder nog verdiepen in het geheel van 6 en 7 zag dat je al weer een blog klaar had pff.
  Maar als je dan een baard neemt, dan ook de lange haren!( de bril heb je al ;-) ) Lekker rustgevend muziekje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik lang haar doen, zal ik dan ook zo'n verouderd staartje in het haar doen?

   *vraagt zich af waarom op veel blogs slimme discussies plaatsvinden maar nooit op het zijne, het gaat altijd over iets raars, haar of konijnen of zo*

   Verwijderen
  2. Lijkt mij leuk! en de antwoord op je vraag.tsja, ik heb wel zo'n idee....

   Verwijderen
  3. Over dat staartje of over de discussies op mn blog?

   Verwijderen
 3. Nou vooruit, nog zo'n vage rare reactie. Je weet vast wel waar die foto's zijn, liegbeest! Als wij biebvrouwen eens een valse baard op plakken. Is dat iets?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet idd best waar die foto's zijn. Maar om voor 1 foto nu helemaal naar Amsterdam N te gaan, een foto te scannen en dan weer op t blog te plaatsen....
  Ik zie zo'n valse baard, zeker in combinatie met de voorgestelde bedrijfskleding helemaal zitten. Dat gaat mensen trekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En nou verwacht je een serieuze opmerking van mij...? Poging 1. Ja ik heb ook wel eens een baard, één tot twee keer per jaar. En dat allemaal omdat ik iemand anders moet zijn... Dit jaar een Watergeus en een piraat. Da's weer eens wat naders dan een Paashaas en Zwarte Piet. Een kerstman wil er ook nog wel eens tussendoor floepen, maar daarvoor nemen wij die jeukende plakbaard ter hand.
  Poging 2. Mediawijsheid staat inderdaad hoger bij ons op de agenda dan bij degene die je moet uitleggen wat het woord in hemelsnaam betekent.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik verwacht weinig maar t is leuk dat je er toch even serieus op in gaat.
  1. Als er van mij maar 1 foto met baard en die is ontraceerbaar, kun jij dan de jouwe niet even op internet zetten?
  2. Klopt, maar de ambtenaar was er na wat uitleg wel erg opgetogen over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeg ben jij nou informatiespecialist. Kwestie van goed zoeken en dan vind je oa. deze foto op Flickr (weet je nog?)

   Verwijderen
  2. Ooit was ik informatiespecialist. Wat ik nu ben ... als ik t weet ga ik t zeggen goed?
   Wel tof dat je die foto plaatste en bekend maakte. Opstekertje op een niet al te beste dag

   Verwijderen
  3. Over de niet al te beste dag hoorde ik gisteren toen ik informeerde waarom jouw naamkaartje op de balie bij Bibliotheekplaza was blijven liggen. De details ontbraken nog. Heeft het zin om daar naar te vragen? De grote lijnen leken me al aardig pijnlijk. Sterkte.

   Verwijderen
  4. Dan kje.
   T kleine blauwe autootje stopte niet toen t had moeten stoppen. Gelukkig reed het erg zacht, daarom dacht ik ook dat het zou stoppen. Het is heel raar om je fiets onder je vandaan te zien glijden.
   De fiets is zwaar stuk en ik heb gekneusde ribben. Hoesten en lachen zijn even geen lolletje. Slapen trouwens ook niet. Gedoe dit, bah.

   Verwijderen
 7. Ik heb het bovenstaande relaas twee keer doorgelezen, maar de link tussen het stuk over mediawijsheid en de daarop volgende discussie over mannen met baarden ontgaat mij volledig.Laat ik het zo zeggen: mediawijsheid vind ik erg aantrekkelijk onderwerp, mannen met baarden niet.

  BeantwoordenVerwijderen